Permanent Collection - Gallery Marion Baars

Impressionisme in olieverf en aquarel door Marion Baars. Recent nieuw werk: Landschappen en zeegezichten in gemengde media.
40 jaar overzicht van haar werk.

De critici schrijven:

Voor Marion Baars schilderij is altijd belangrijk geweest. Vroeg in haar carrière werd ze bekend voor haar portretten van kinderen. Ze heeft ontvangen commissies aan de portretten van de Nederlandse koninklijke families kinderen doen. Ze heeft ook een kerstkaart voor Unicef en ze won een Talens Award.

Marion heeft de laatste tijd verplaatst van portretten in krijt en olie in het water kleuren. Ze heeft veel lof met dit medium.

Haar goed uitgebalanceerde kleuren en sterke compositie, resulteren in zeer harmonische kunstwerken. Ze heeft een heel duidelijk gevoel voor de effecten die bereikt kan worden met water kleuren. Ook gezien de vele lagen verf, blijft haar werk transparant, dat is een primaire doelstelling van Marion's.

"De verschillende tinten van kleur en het licht effecten moeten spontaan worden toegepast. Kleuren Met water kun je geen fouten maken."

Een studiereis naar het zuiden van Frankrijk gestimuleerd Marion tuinen en patio's verschillende stijlen van schilderen. Ze plaatsen nu bloemen in hun natuurlijke omgeving en vertaalt deze scènes in haar bijzonder impressionistische stijl.

In een recent werk, is ze teruggekeerd naar olie. Het is duidelijk dat ze is beïnvloed door haar favoriete schilders Monet, Manet en Renoir.

Ze succes excibited haar werk in bijvoorbeeld het Singer Museum-Laren, de Barbizon Gallery-Amsterdam en de Kasteel Groeneveld in Baarn-Holland.

Daarnaast heeft ze aangegeven haar schilderijen in New York, Corfu, Athene en Istanbul.< back to Museum's profile